Fritidsklubb

Solbergaskolan erbjuder eftermiddagsverksamhet, Fritidsklubb, för elever i årskurs 4-6. Lokalerna är belägna mitt i skolan i den stora ljushallen, samt i 2 lokaler i direkt anslutning till ljushallen. Vi erbjuder olika sällskapsspel, pingis, biljard, tv-spel samt en hel del pyssel. Ibland utnyttjar vi skolans idrottsal för lekar och bollspel.

Vi delar lokaler och aktiviteter med Kämpetorpsskolans fritidsklubb. Sammanlagt är det 5 ordinarie vuxna, samt 3 resurser till enskilda barn, som arbetar på klubben. Antalet inskrivna barn höstterminen 2016 är 55 barn/skola, d.v.s 110 barn sammanlagt. Vi snittar på c:a 65 barn som besöker oss varje dag.

Våra öppettider är mån-fre efter skolans slut till 17.00. Mellanmål serveras i matsalen klockan 15.00. Då vi har öppet under loven, som infaller under läsåret, serveras det även lunch dessa dagar.

För att ta del av aktiviteterna samt mellanmålet skall barnet vara inskrivet i Fritidsklubben. Inskrivningsblankett delas ut i anslutning till skolterminens början eller hämtas hos personal på klubben. Terminsavgiften för innevarande år, 2016-17, är 800:-. Dessa fördelas genom en faktura på 200:-, som går direkt från Utbildningsförvaltningen till vårdnadshavaren, vid 4 tillfällen per termin.

Solbergaskolans regel om mobilförbud gäller även under vistelsen i Fritidsklubben.